Usch

Man vet att en dag börjar dåligt när:

- Man knappt kunde sova något alls under natten.
- Måste ringa jobbet halv sju och säga att man inte kan jobba eftersom man har maginfluensa. Och bara får ett bittert svar att det kommer bli svårt att hitta någon annan.
- Får ett samtal kvart i åtta av systern som berättar att det har varit inbrott i bilen.
- Endast klarat av att äta en banan och ett glas proviva under 24 timmar.
- Får knarka alvedon för att överleva.
- Får ringa och avboka tiden hos frisören som jag var i stort behov av.
- Och sist men inte minst, inte får känna på någon fredagslycka som jag mer eller mindre lever för!


Jag tycker vi tar en gissa röv till

Vinnaren får inget, jag ger aldrig ett rätt svar och de som medverkade vid påskmiddagn 2006 får inte vara med och tävla. Detta är inget annan än ren underhållning!

image204

Jag hoppas bara att somliga inte läser min blogg, så det slutar med ett samtal om att de ber mig att ta bort bilden som sist.


Och vinnaren är..

X - fredag! Självklart var det Glendes röv på bilden. Egentligen var det Lovisa som kom med svaret först till mig på msn. Men min första tanke då var att vi ändå kommer spendera fredagen på olika platser!

Nu har jag insett faktum att jag inte kommer spendera fredagen med någon av de. Jag stirrar nämligen en vit helg rätt i vitögat! Jag är sjuk.. igen. Denna gången i maginfluensa. Det värsta var att jag redan i morse sa att jag var övertygad om att jag inte skulle få maginfluensa, med tanke på att jag varit runt bland alla bakterier så länge. In my face! Eller okej, det värsta var nog när jag satt på toa och spydde samtidigt i vasken. Men jag tänkte hoppa detaljer om det.

I alla fall slutar det med att både Julia (aka X-fredag) och Lovisa får sig en shot nästa gång vi siktar på mirakel i baren.


Gissa röv?

image203

Så, då kommer frågan. Vems röv är detta? Vinnaren bjuder jag på en shot i baren på fredag!


Hur smart är inte jag?

Ja, jag har gjort det igen! Kommit med en riktigt snilleblixt. Jag slutar aldrig att förundras över mig själv. Min nya plan innebär att jag måste baka och inte vad som helst. Utan pepparkaksdeg, utan bikarbonat som gör att det jäser. Förstår ni innebörden? MAN KAN ÄTA HUR MYCKET DEG SOM HELST!! Och slippa höra tjatet om min far som en gång blev magpumpad för han åt för mycket. Man kan bara synda rätt igenom!

Jag är otrolig!


Ibland är det bäst att vara tyst

Som alla andra har jag en god sida, och en dålig. Min dåliga brukar jag ta fram på helgen då vi drar fram vinflaskorna, och min bra under dagarna när jag jobbar. Det krävs väl lite i mitt yrke att man ska vara en förebild för barnen. Ofta leder det till en hög dubbelmoral. Ta i dag som exempel då ett barn och en i personalen sitter och pratar om mat.

Personal - Ja, men det är faktiskt så ibland att man vill ha något som man inte tycker är gott.
Jag började filosofera vidare på vad egentligen, då det faktiskt lät vettigt.
Personal - Som t.ex S.P.R.I.T.
Hon bokstaverar ordet sprit och kollar på mig för att få mitt samtycke. Jag är nollställd!
Barn - Vad är S. P eller det hon sa?
Barnet vänder sig till mig här. Jag vänder mig ner till bordet.
Personal - Det är en vuxengrej, som är mycket dum!
Jag valde att helt enkelt bara hålla tyst. Kändes varken lägligt att dra en stor lögn om hur dåligt jag tycker sprit är eller att käfta emot om att jag faktiskt bara dricker det jag tycker smakar bra. Men jag tror faktiskt att hon förstod min åsikt, även om jag inte sa den!


Årets bästa kommentar - 08! (Än så länge)

Jag och Sara sitter i bilen. Det är mörkt ute, regnar och jag har dålig sikt, så jag är nära att köra på en cyklist i en kurva.

Jessica - Aaaah, helvete. Jag var fan nära att köra på honom, haha!
Sara - Han har jag knullat med!
Jessica - Och jag var nära att köra över honom.. herregud!
Sara - Ja, jag har ju redan kört över honom.

I bless the rains doooown in aaaaaafricaaa!!!

Ohja, kvällen var bra igår nu när jag tänker efter. Började först här hemma med att korka upp en flaska vin till lite kinamat med Sara och Camilla. Därefter begav vi oss ner till Jannie. Vi hade sex skivor med singstar och alkohol som vi skulle ta oss igenom och med åtta vänner runt sig kan det bara bli sådär riktigt bra. Drog ner till Måns för att snacka skit med några till där nere. Här tappar jag min plan mirakel då jag äter mer popcorn än dricker sprit. Barabar fick sig ett besök och där var allt precis som vanligt. Hade helt fel skor vilket leder till att jag och Julia kastar av oss skorna och slänger ner oss i varsin soffa för en stund. Blir ett ganska tidigt besök på Max och sen var det efterfest. Jag är aldrig svår på efterfest! Sådär satt vi, snackade skit och drack lite mer. När klockan började närma sig sex på morgonen hamnade jag framför en dator och youtube. Vi spelade låtar tills folk tröttnade på oss. Halv sju kommer jag på idéen om att sätta på sagan om ringen. Jag fick min vilja igenom. Slocknade en halvtimme senare och vaknade upp lagom för att se sista halvtimmen. Två bra timmars sömn! Jag och Thes fick vandra hemåt med våra klackar... walk of shame!! Gick hem till mig och åt frukost. Sen gick vi och la oss framför scrubs med ostbågar där vi däckade ganska snabbt.

image202

Den där Thomsen lyckades ju även fånga oss på bild. Inte någon vidare utmaning.. men ändå!

Saw 4

Efter att ha sett filmen, diskuterat den med Thes, läst hela hisorten på internet endast för att förstå den, är den stora frågan fortfarande inte besvarad. Varför hjälpte poliskomissarien Hoffman, Jigsaw? HUR?

Nej, jag hänger inte med. Får nog bli ett saw-maraton för att förstå det sista.


Jag vägrar

Usch, jag insåg redan runt niotiden i morse att jag håller på att bli sjuk. Näsan rinner, nyser som aldrig förr och har nog lite feber också. NEJ, tänkte jag! Jag vägrar. Hemma blir inga pengar tjänade. Så jag överlevde till fyra när jag slutade. Kommer hem och får höra från mamma att flera stycken av dagbarnen spyr och har fått maginfluensan. Hon är överstressad, springer runt och får för sig att hon mår illa och känner sig yr. Jag tror det är psyiskt. Själv känner jag mig totalt oövervinnlig. Det är jag och mitt immunförsvar mot maginfluensa och feber. Jag har oddsen mot mig, men med tanke på helgen och rädslan för att jag ska spy av något annat än alkohol, är jag övertygad om att den här kampen vinner jag!!


image201

Lammkött kanske?

Jag hade väntat på det länge, dagen då jag skulle bli uppraggad under tiden jag styrketränade. (Jag har ett stort ego.) Och i dag kom det. Han började diskret fråga mig lite vänligt om jag var på dop i söndags, och visst var jag det. Jag utbytte några vänliga fraser bara för att. Tydligen hade han ju också varit på dopet. När han sedan ska gå stannar han kvar lite i entren för att haffa mig när jag går förbi och fråga mig om jag skulle träna på fredag. Kanske det, kankse inte. Jag förtydligade det hela med att säga att det beror på hur jag skulle jobba. Jag visste redan då att jag skulle sluta två och att jag kommer träna på fredag. Men jag ville bara få fram jobba lite diskret, med tanke på att han är runt 16 - 17 år. Där ligger väl den näststörsta haken, den andra är att han faktiskt inte är snygg! Annars hade väl lite lammkött alltid varit kul?

Låt mig få känna fredagslyckan igen

Efter att ha räknat ihop mina timmar från förgående vecka och insett att jag jobbade 51 timmar vill jag bara ha helg igen! Jag har att ta igen från förra helgen som blev den första nyktra detta året. Dessutom kommer jag jobba lördagen den 1 och 8 mars, samt den 22. Så får börja ta igen lite för de också.

Denna helgen kommer bli bra iaf. På fredag ska jag mysa med Sofie och på lördag blir det fest!!

image200
Här är jag och Pützan på väg till en fest. Ganska exakt två år sen.. tror det var ålagillet i skivarp? HAHA!

Mogen var det ja!

Konversation på jobbet.

Barn - Men jessica hur gammal är du?
Jag - Men det har jag ju sagt till dig. Det vet du!
Personal - Ja, vad kan du vara.. 22, 23 eller?
Jag - Nja, jag är faktiskt bara 19!
Personal - JAHA! Alltså inte så, du ser ju inte gammal ut men du är ju så mogen av dig.

Så nu är jag mogen.. spännande! Fick dessutom en komplimang på gymet att jag var brun. Ibland vill jag bara ge världen en stor kram!


Bf3c planerar en klassträff

Skitkul, tänker jag. Min klass är helt otroliga! Jag skulle nog våga påstå att vi är totalt olika som människor, men jag tycker faktiskt det är ganska kul. Tills vi hamnar inom vissa områden.

M A L I N säger:
de blir spritfri klassträff..

M A L I N säger:
me på de ändå?



HUH!? Dumt beslut.. mycket dumt! Dessutom är ingen kontaktbar från min klass nu heller. Så jag kan inte påverka något.. nej, det här får jag ta på mig och ordna upp!

image199


Alla hjärtans dag

Jag tänker vara ärlig.. jag ÄLSKAR alla hjärtans dag. Helt plötslig har alla vi singlar en dag att vara riktigt bittra på, trycka i oss massa godsaker med ett gott samvete och dessutom få massa sympati från de som har ett förhållande. Ni vet hur de lägger huvudet sådär lite på sne och ger ett sånt där usch-vilket-jobbigt-liv-du-lever-tack-gode-gud-att-jag-har-pojkvän-leende! Men helt ärligt, det är så vi gör resten av de 364 dagarna på året. När vi får höra om det senaste bråket eller den senaste hemmahelgen! Jag väljer att kalla mig själv omogen då jag har en del vänner som har förhållande men för tillfället njuter jag av singellivet. Och jag tänker bakom mitt bittra jag, njuta av varje sekund av torsdagen och låta den ena onyttigheten avlösa den andra!

Bättre att ångra det man gjorde, än det man inte gjorde

Två möjligheter och jag dissade båda på grund av ett helvetes samvete. Nej, svinet Juhlin är på väg tillbaka!

Nostalgi-tripp

Har precis rensat mina bilder lite från äldre tider, och delat upp de i olika mappar istället.

image198

Hittade den här på mig och Sara! Året var 2005, jag hade långt hår, tandställning och var på fest hos hennes bror? Nej, tiderna förändras och tur är väl det!

Hörde jag rätt?

- Hallå. Kommer du och tränar i dag igen? Du har ju blivit riktigt flitig nu!

Ingen har sagt såhär till mig om träning förr. Jag känner mig värd en applåd... eller två!

image197

Kvinnan som betvivlar min flitighet. Hon som inte ens tränar.. och drar till malmö på lördag. Nej, hon ligger lite halvkasst till nu!

Föräldrarnas åsikt är allt!

Jag och mamma under en konversation.

- När ska du läsa vidare?
- Hösten 09, svarar jag utan att tveka. Då flyttar jag till Lund!
- Flytta dit? Är det inte en ganska dålig idé. Du såg ju själv hur fattigt Danne levde som student. Det är mycket bättre att pendla.
- Jag sitter inte på en buss tre timmar om dagen i 4 - 5 år. Glöm det!
- Men Jane klarade det.
- Jag pendlar max en termin. Sen kommer jag inte orka mer och då flyttar jag till Lund.
- Men, det är ju faktiskt...
- Jag kommer att flytta!

Jag bör tilläga så här efteråt att jag inte alls var säker på att jag skulle flytta till Lund. Tänkte att jag skulle pendla en del av tiden. Det är som om när någon säger emot mina planer, kommer den trotsiga femåringen upp inom mig och jag gör precis tvärtom vad alla säger. Även ett jävligt kreativt sätt att fatta beslut dock. Nu vet jag att jag ska pendla en termin och sen flyttar jag. Föräldrar är bra!

Siames

Jag och sara provade på livet som siames i lördags. Väldigt ostadigt men samtidigt jävligt roligt. Speciellt intressant när en av oss skulle gå på toa. Aja, jag är glad så länge jag slapp se Sara bajsa på sin hand eller något!

image196


Det är inte okej

Jag jobbade på tingvalla i fredags. Det var 15-18 års och jag blev placerad i baren för att sälja läsk och vatten. Bredvid min bar stod några ganska söta killar som fotade under kvällen till en hemsida. Vi pratade en del och jag blev fotad runt fyra gånger, varav de två bilderna som jag fick se blev gräsliga. Jag hotade med att stämma hemsidan om de blev utlagda, dock ett väldigt tomt hot från min sida då jag faktiskt inte brydde mig. Men nu när jag fick se bilden har jag börjat överväga det igen..

image195
Helt ärligt, jag är snyggare egentligen!