Frilagd dag.

Det blev ingen sacomässa i dag. Sofie ville inte dit, så då struntade jag också i det. Behövde egentligen åka dit eftersom jag inte riktigt vet vad jag vill i framtiden men jag fick en bra dag iaf! Sov ut i morse och steg inte upp förrän elva. Några timmar senare kom min  vän Dovander hit och snackade skit en stund under hans lunch. Vandrade till belluevhemmet där vi skildes åt och jag cyklade ner för att träffa Tokken :)

Jag och Tokken vandrade runt på staden och kollade i afärrer innan det blev en fika på snuggels och mycket prat om allt mellan himmel och jord. Riktigt trevligt och kul att träffa honom. Ett tag sen sist och mycket har hänt!!


64107-56

slut.

Jag är helt slut. Projektarbetet tar verkligen på krafterna. I två dagar nu har vi filmat och planerat! Men efter att ha pratat med vår handledare känns det bara som vi kommer längre och längre i från målen. Kraven är högra och vi har väl nu kommit halvvägs vilket är en hemsk tanke med tanke på att vi har jobbat mycket med det. Filmen måste redigeras, en redovisning för en grupp måste tydligen ske och planeras, hela loggboken måste renskrivas och en reflektion ska göras. Dyker upp fler saker hela tiden. Nu vill jag bli klar!

Annars har de här två dagarna varit bra. Öppet hus på skolan så jag och Sofie har gått runt och snyltat korv och snackat skit med våra lärare. Våra lärare är nog några av de bästa. Vissa har verkligen stigit i mina ögon och jag tycker bara bättre och bättre om dem.

Nu ska jag börja renskriva min träningsdagbok eller skriva klart arbete till svenskan, eller skriva något av de två arbetena till Mibs, eller öva till fredagens prov, eller till måndagens religons prov eller varför inte öva till provet i psykosocialt arbete som vi har nästa onsdag. Just det måste ju öva på körkortsteorin också och beställa tid ner så jag kan fortsätta med datorprov. Sen övningsköra någon gång i veckan och dessutom träna.
So little time, so much to do!

Dessa serier

Snart kommer nog Stephanie hit eller om hon skulle träna innan? Om hon kommer ska vi iaf kolla klart på de sista avsnitten av säsong två av LOST! Det är så bra och klockan tio ikväll är det andra programmet som jag har väntat på. Jag pratar såklart om Prison Break. Är redan trött men det verkar inte som om jag kommer få sova på några timmar till. Men det är absolut värt det så jag ska inte klaga!

Helgens bravader.

I fredags tog jag det lugnt med Sandra! Lika underbart som vanligt och vi kollade på Hitch och snackade skit.

I lördags steg jag upp runt 20 över 11 för att hinna kasta på mig lite kläder innan Camilla kom. Skulle färga henne hår och det gick väl mer eller mindre åt helvete! Lite vit, orangt och sen lite märka fläckar på det. Så Mamma fick färga hennes går brunt istället. Gjorde oss i ordning och tog tåget till Lunnarp. Där jag, Lotta, camilla, Emma och hennes föräldrar tryckte ihop oss bilen och blev körda till Linda. Kvällen vi väntat på hela veckan startade. Spelade kort och jag till dess bjöds det chips och dipan som jag bara älskar. Fler och fler folk kom och vi drack mer och mer. Åkte i väg till tingvalla som trots att den manliga strippan var en besvikelse blev en lyckad kväll. Höll på att missa tåget på morgonen och vandrade hem från gågatan och såg helt enkelt för jävlig ut. Gammalt smink kvar, håret som hade ovanligt mycket volym och vinglade runt i mina klackar. Hade det inte varit för att det varit kallt ute och jag bara hade en strumpa på mig hade jag tagit skorna i handen. Gick hem till sandra och snackade skit. Väl hemma tog jag en välbehövd dusch och ganska snart kom Sandra till mig och sen Stephanie. Lost stod på schemat och till det blev det lussebullar, julmust och kladdkaka. Sandra gick och Julia kom.  Mycket skitsnack och lite till Lost. En sunkig söndag som inte kunde ha varit bättre.

I dag kom jag till skolan 20 i 8 i morse. Det är tidigt och jag var stolt över mig själv. Sofie kom ganska snart och vi började med vårt projektarbete. Spelade in film lite på skolan, lite i staden och sedan i skolan igen Lämande Berghuda runt 4-tiden. Lååång dag men med Sofie vid min sida hela dagen var det skoj :)

Ännu en gång har man fått bevis över hur snabbt rykten sprider sig!

Jaha!

Inget vettigt att skriva men somliga tvingar en.

Jag hatar RUSSIN och jag är alldeles för mörk i håret. Men jag anklagar inte Julia. Det är jämt och perfekt gjort fast färgen är inte min. Jag vill ha sommar igen!


Panik!

Jag håller på att bli sjuk och nej det är inte planerat i mina planer.

Så vad gör jag? Hittar massa huskurer på internet, tvingar med mig en också sjuk mamma på planerna och köper allt från honung till flädersaft. Äter massa "nyttigheter" och drar på mig och min mamma varsin halsduk för man ska vara varm om halsen.

De kändes bra de första fem minuterna i alla fall. Nu går det utför. Jag får inte bli sjuk, jag får inte bli sjuk, jag får in.....


Dagens höjdpunkter.

Sara&Julia kom hit. Jag, Sara och Julia = p3


Katter, Hundar och självklart vi människor  underhöll oss denna kvällen, med alla möjliga inslag.

Snart är det dessutom Prison Break. En seg måndag fick ett ganska lyckat slut trotsallt.


Godnatt

Fuck this shit.

Sofie hjärta Joakim. säger:

hm, ka ha prov på måndag i religion så du ska svara på en massa frågor som jag har papper till dig. du har en del att anteckna när det gäller martinas lektion. och du ska göra en uppgift på cattis lektion som du ska göra tillsammasn med någon. jag fick göra den med sally eftersom du inte var där.


Sofie hjärta Joakim. säger:

tror det är det enda..


Juhlin säger:

jag skulle aldrig ha frågat


Det stämmer inte.

Fick besöka sjukhuset igår med Mutti. Ja, det var ju ett tag sen sist. Säkert någon månad! Hon hade fått en allergichock gissade hon på. halsen gjorde ont och hon kunde knappt svälja och fick lite problem med andningen när vi kom ner. Ystad lasarett visade för första gången för mig att de kunde jobba snabbt. Tog fem sekunder innan jag satt på en stol medan tre läkare stod över mamma och tog blodtryck, gav henne någon medicin och kollade massa värden. Fick spendera några timmar i en hård stol, men de flesta som känner mig vet att jag kan somna varsomhelst och jag lyckades även den här gången. Kom i alla fall hem på natten någon gång.

I morse ringde klockan, men jag ville inte gå upp. Jag vägrade och slogs inombords med mitt samvete. Var som ängelen och djävulen satt och slogs medan jag sov mellan dem. Djävulen vann i alla fall. Jag fortsatte att sova tills klockan blev åtta och mamma tvingade upp mig. Då insåg jag att jag inte mådde bra. Öm i hela kroppen, trött och kände mig halvkrasslig. Så jag sjukanmälde mig, åt frukost och sov sedan till 11 eller halv 12. När jag vaknade för andra gången mådde jag inte bättre, fick ont på vissa punkter i kroppen och kände mig allmänt svag. Pluggade lite och såg sedan en film med mamma. Somnade därnere i någon timme.

Så nu sitter jag framför Bertil, tröstäter choklad, försöker läsa körkortsboken och vill fortfarande bara sova. Något stämmer verkligen inte! 


Söndag

Söndagar är deprimerande. Mest för att då är det måndag i morgon, vilket betyder skola och en ny vecka att ta sig igenom.

I går såg jag på film med mina vänner. Mysfaktorhög! Blev halva " Skojar du, eller?" innan vi ändrade till "Snygg, sexig, singel" så det blev väl några skratt då och då.

I dag var det släktträff ute i Vollsjö. Pappa kom och hämtade mig och jag körde dit efter en tur om öb. Så om ni såg någon galning i en vit Polo var det garanterat jag. God mat och lite rikare, innan jag körde hem igen. Mörkt den här gången och lite regn. Föredrar köra när det är ljust! Pappa ska nog komma ner i veckan så ska vi köra då. Körning med Lasse på torsdag. Ja, körkortet går framåt och är mitt mål för tillfället.

Orkar inte skolan i morgon. Hade varit skönt att vara hemma, skriva träningsdagboken och läsa klart körkortsboken. Men det är redovisning i morgon och pulspass på kvällen så jag antar att jag inte har så mycket till val.

Pusshej


Jag tror det finns ett ord för såna som vi

64107-55Juhlin64107-54Snease64107-53Aaua

- Hej, jag heter Jesper

Jag ska könsoperar mig, döpa mig till jesper, bli bög, ha stor snopp och gå runt dregla över snyggingar. På lördagarna går jag och Julia ut på krogen. Hon går fram och flörtar, om de inte flörtar tillbaka står det klart. Personen är bög och jag kan gå fram och köra mina raggningsreplik.
Vad grundar jag nu detta på? Jo, jag har en sån fruktansvärd mensvärk att en könsoperation känns som en möjlig utväg. Allt för att få smärtan att försvinna!

Tips

Nya bloggare som jag måste tipsa om.
Myggan och Ted bjuder på läsning om patetiska saker.
Enjoy!


64107-52

- En kväll i Emmas ära

Igår var det 18årsfest hos Emma i Tomelilla. Jag, Camilla och Cattie gjorde oss iordning i min systers lägenhet och lyssnade på när Saimon spelade musik. Ännu några människor som tyckte jag var seg men sån är jag helt enkelt. Vi kom i god tid till tåget i alla fall där vi träffade Cecilia och Jesper. Mitt hår som en gång hade varit platt såg för jävligt ut och då hade vi inte ens lämnat Ystad! Kom till Tomelilla och vandrade i regn till lokalen. Kom fler och fler folk. Åt god mat och snapsade. Blev bara trevligare och trevligare. Myggan och Ted fick mig nyfiken. Ni kan ju lita på mig! Det var tomt på dansgolvet och vem lurar Emma upp? Jodå, jag är inte svår. Folk började gå hem ganska tidigt då de skulle ta tåget och göra annat. Men vi stannade kvar och när även Cattie och Camilla hade kört skulle jag ut på min första krogrunda i Tomelilla. Emma, jag och några av hennes kompisar kom till Celtic. En väldigt liten bar där vi blev bjudna på cider av någon 40 åring som Emma kände. Jag tackade och tog emot. Satt där ett tag och snackade i vimlet och snart kom en sötnos och hämtade mig. Vinglade igenom dörren och mötte en arg mamma. Hon var inte alls nöjd med över mina promille i blodet eller mina alkoholvanor. Suck!

Nu ska jag snart ner till staden och träffa Anna, Camilla, Cattie, kanske fler och en Emma som ska pierca sig i navelen. Våran present till henne och jag kan tänka mig att hon är lite nervös nu !

Puss

Att underskatta

Jag har tänkt och insett att jag nog inte kommer bli klar med körkortet i år. I så fall hade det krävts väldigt mycket kämpande och den orken har jag inte. Aja, tar det i mitt egna tempo. Kan hoppas på att Sofie får det innan mig så kan hon leka min chaufför ;) Nej, skoja bara Pützan! Aja, som en vis (garanterat) kvinna en gång sa, " Rom byggdes inte på en dag".  

Håller på att göra mitt svenska arbete nu. Stort arbete som ska avslutas med redovisning och ett stort (?) prov. Underbart! 

Helgen är fullpackad och planerad. På fredag blir det 18årsfest och på lördag mys i min syster lägenhet. Var planer på att kanske festa till det lite men jag ska köra bil tidigt dagen efter så där försvann min chans att dricka drinkar. Söndagen ska jag på släktträff.. eller ska ha släktträff? Mig de ska fira i alla fall hos min Pappa. Inget som lockar så överdrivet mycket faktiskt men vad har jag för val? :) Kanske blir kul!

Svenskan kallar.


Ännu en onsdag

Dagens bäst: 
-  Sally ramlade efter idrotten. Sofie och jag var inne i en livlig diskussion när vi ser Sally slänga sig mot marken och sen ligga där på rygg. Vi bara stirrade, innan asgarvet kom. Hål i byxorna och väldigt skitig resulterad det fallet. Skadeglädje är den enda sanna glädjen?

Dagens sämsta:
- Mådde riktigt kasst på idrotten. Kall, men svettades och funderade på att gå och sätta fingrarna i halsen. Hellre det än att må illa. Men jag stod ut en hel dag och efter att ha vilat lite innan en lektion gick det värsta över.

Vet inte om jag håller med

Det har kommit upp en regel på vår skola om att alla ska prata svenska. Med viss undantag från vissa engelska lektioner. Detta för att somliga har känt sig kränkta när invandrare pratat sitt eget språk och inte förstått vad de har sagt.

Förstår att det känns lite mindre kul när någon pratar på ett språk man inte förstår och sen ser rätt på en. Men ett språk och ens nationalitet påverkar väldigt mycket hur man är som människa. Att ta ifrån någon rätten att tala sitt eget språk känns fel.

Får hoppas att själva effekten blir bra i alla fall. Att rasismen och grupperingarna försvinner så att det inte blir mer konflikter.


jag skrattar åt mig själv.

18årsfest

Kollade runt på olika bloggar när jag kommer fram till Linn. Läste lite och såg att hon hade satt in lite bilder från min och Erikas 18årsfest.  Måste ju verkligen säga att jag tvekar på att jag någonsin varit snyggare men det bjuder jag på.

En ovanligt trött tisdag.

Det är Saimons fel, som vanligt. Saimon är en bra syndabock. :)

Igår umgick jag med Sandra. Efter en viss övertalning begav vi oss till Saimon för att hjälpa honom med att tömma sitt barskåp. Dennis och Julia kom också dit. Vi skulle egentligen hem vid 11 men så blev det såklart inte. Runt halv två, efter lite drinkar och mat gick jag en trappa ner och sov hos Jane. Upp igen runt sju. En mamma som hämtade mig, hem lite snabbt för att duscha och göra mig lite fräsch för att kunna gå till Berghusa. Kom i tid också. Ganska stolt över mig själv faktiskt. Skolan gled på som vanligt. Struntade i friskvårdsmassagen för att jag inte orkade. Men för att jag gjorde det hann jag träna kickboxning med Heidi. Så det jämnade väl ut sig? Kickboxningen var grym som vanligt, lite sömn och ingen ordentlig mat sen i skolan resulterade att det var jobbigare än vanligt. men fyfan vad skönt det var att träna.

Nu är jag trött och ska nog sova snart. Eller sova och sova. Läsa min bok som är väldigt underhållande.

Puss


It goes on and on

Myggan ringde och väckte mig i morse. Usch. vad irreterad jag blev. Slängde på luren efter ett toatlt onödigt samtal pga han inte lyssnar. Somnade om de minuterna som var kvar innan jag gick upp.

Glömde bort att tuffeuffe redan sto på skolan så eftersom det tar lite längre tid att gå kom jag ännu en gång försent till drama lektion. Som några nämnde var jag konstigt idag. Förvirrad, yr och helt borta plus lite feber på det. En lunch med äcklig mat passerad.

Sen Människor i behov av stöd. Redovisning som trots Pütz frånvaro gick bra. Skriva lite och en film.

Läraren: Hoppades nu ingen somnade under filmen?
Myggan: Vem fan hinner somna till en 17 minuters lång film?

Jag lyckades galant med den uppgiften kan jag säga.

På Martinas lektion fick jag tillbaka mitt prov jag knappt övat till. Vg så jag är väl nöjd. Nytt grupparbete,  denna gången med Camille Böös och Cecilia.

Nåot annat som hänt? Nej...


Kallt.

Sitter med två tröjor på mig och fryser. Jag håller på att bli sjuk och just nu hoppas jag nästan på att det blir värre. En hel dag hemma framför tvn med Lost och sen läsa lite på det. Kanske til och med öppna körkortsboken eller göra min matte läxa. Enda problemet är att vi har redovisning i morgon som jag borde vara med på.

Har väl haft en helt okej helg.  Men varit konstant trött och tvekar på att jag någonsin ätit eller känt det här suget på mat i hela mitt liv. JAG VILL ÄTA KYCKLINGTALLRIK NUUU!


Och jag skyller på en hög med skumgummi.

Idrotten i onsdags var riktigt rolig. Gustav riskerad jobbet för vår skull och lät oss leka i skumhögen.
Wiie, sa vi och slängde oss i. Tävlade med Myggan och ted att springa över ena sidan och tillbaka igen. God medspelare som jag är slutade det med att jag i ren desperation kastade mig över Myggan för att ha en chans.  Blev halft  begrav och fick skumgummi över hela mig. Väldigt korkat att hoppa i högen också, speciellt då pga av min allergi mot kvalster och damm. Men trots alla min nysningar som har hållit i sig sen dess var det helt klart värt det!

BF1BEEEE

Livet var sådär härligt bra i ettan egentligen. Smekmånaden är över för ett bra tag sedan i Bf3C men det går framåt!


64107-50

Sebbe, Jag, Sofie, Niclas och Lotta i ettan vid påsk någon gång ;D

Det är inte lätt..

.. när det är svårt!

Är ganska positiv just nu. Vet att jag har mycket att göra och att jag måste ta tag i det men känner ingen panik eller ångest som jag brukar göra. Det är en ganska skön känsla faktiskt. Jsg vet att jag kommer göra lite i dag om ingetting hindrar mig.

Hade prov i morse. Blev inte att jag övade så mycket som det var tänkt. Hamnade framför Bertil och just när jag skulle gå var det någon som skrev på msn vilket gjorde att jag ville stanna en stund till. Men fick öva i morse istället och det kändes som provet gick ganska bra trots allt. Får vänta och se helt enkelt!

Nu ska jag antingen se Lost, plugga körkortsteori eller skriva mitt arbete om Kenta och Stoffe. Anar redan nu vilket det antagligen blir.. Ooops ;)

Puss


Borta bra med hemma BÄST!

Japp, så sant som det är sagt. resan har väl varit helt okej om man tänker på sällskapet. Hårt att höra alla roliga saker som har hänt här hemma förståss men det kommer fler tillfällen att ta igen det. Blev en del shoppande också och utökning av mitt lilla barskåp. Pappa betalade allt och jag kommer hem rikare än vad jag var innan. Vem gillar inte att handla utan att förlora något på det?

Ikväll ska jag till Tingvalla med Schlaudic, Linda, Ewe och fler från deras klass och andra människor. Väldigt skeptiskt till tingvalla men får väl ge det en chans. Inte varit där på mer än ett år? Då var det jag, Julia och Sara som alla yrande runder och dansade till call on me på golvet. Om den här kvällen blir hälften så bra som den är jag helnöjd. Aja, slipper alla fjortisar nu och det tackar jag gud för. Första gången inne i grottan också.. inte mycket att skryta över men försöker vara optimistisk.

Nej, nu ska jag trycka ner mig en hamburgare som mamma har köpt till mig innan jag ska ta tåget till Tomelilla.

PUSS