Sammanfattning av 2006

Dill,dull och dall. Förfesterna hos Tobias, ”Modigkornet”, När Sofie får panik på idrotten och ramlar av bänken, sunkkvällar i Gussnava, festerna hos Mange som alltid fick samma slut :/  "Jag känner mig JÄÄÄTTE SPRALLIG! "Pulka, Färga håret med Tuschpennor, Min och Mikkas rundtur av Vaktis nere i källaren, 18-årsfest i snårestad, Snöade en jävla massa, ”Vafan är en bärfis?” , Misslyckade star wars maraton, spontana kvällar på starshine, 1 år med Bertil, spelkvällar, Åt SUSHI med sara och kollade på pingvinresan, Gille i skurup, Apu:n, TAKIDA i svedala!!, mysiga kvällar i skivarp, mamma hamnade på sjukhus, ANDRA APRIL!!!, R.i.p farfar röding, PÅSKEN , Saimons och Puttes fest, Bröllop, Sara och jag som skulle försöksa lära oss åka skateboard, Krismöte med klassen, valborg med skräckfilm och några djupa konversationer, am-fotboll och alla kvällarna hos Saimon, Crusningen och första gången jag åkte bil med Niclas, Rix fm i malmö, fester hos Andre, Brännbollen med skolan, B-B-BLÅÅÅTTT!, klassfest, fest hos Thes, STUDENTEN :O , Liseberg med sandra och Sofie, Volleyboll, stranden. Sova under bar himmel, nakenbad, poolparty hos Pütz, fest hos dennis, sett på bio, blev av med tandställningen, 18årsfest hos camilla, P3 och äta panda, Gussnava, Julias tur att bränna sig på kaktusen, Strandfester, Vad har du i glaset? LARS WINNERBÄCK, köpenhamn med familjen, fester hos tokken, ystad festvivalen,   Malmöfestivalen, ”Amen vafan, killar pullar ju en lite då och då”, mitt bittra humör, PUPPISARNA!! Blev 18 :D :D, långfingret. Mitt första val, Eeeh dulle, Jag och Lotta piercade oss, max 18årsfest, min och Erikas 18årsfest, Börjar med körkortet, resa i Polen, FAAASTER, kvällarna på donna ginna och bar á bar, Tingvalla med förfest hos Linda, 18årsfest hos Emma, LusseVolleyboll och festa, Happy feet, myskvällar i tomelilla, lillejulafton och julafton. Hänt många bra saker i år, har gjort många misstag, skrattat mycket och samtidigt mått dåligt. Men nu när man ser vilka minnen vi har var nog året bra trotsallt!  

Och som avslutning går det årets korkaste till JULIANTE!  
Skickar sms till Saras mobil:
" Sara, Jessica har din mobil och jag har din nycklar! Älskar dig!" 


GOTT NYTT ÅR MINA VÄNNER :D 

Vi är dansande clowner på ont och gott

Jag föll för grupptrycket och hamnade nykter på tingvalla. Blev sponsrad till inträdet av Linda, Lotta, Emma och Camilla, och fick min dippa! Det blev en rolig kväll och dessutom billig. Dansade runt som vanligt och höjdens kvällpunkt måste nästan ha varit att Sofie var där. Inte alls nykter och med en ännu fullare syster och pojkvän! Hon lyckades även ramla över några stolar. Ibland är det bara för skönt att vara nykter och komma ihåg alla andra saker som folk gör. Träffade många gamla karaktärer också. Jonte (aka Mella) som man inte sätt på år och dar. Pratade med Johan och såg Kale och Johan "Carola" Persson! Deeet ääär ju baaara sååå 2004!!  Tillbringade natten i Tomelilla och mötte sedan i morse upp Lotta på tåget för att åka hem till ystad. Väl hemma kollade jag lite på Scrubs och sedan gick jag ner och solade med Sandra. Julia skulle egentligen klippa mig i dag men har inte pratat med henne så får väl se hur det blir med den saken. Ikväll ska jag iaf ha Harry Potter maraton. Är på perfekt filmhumör och kommer antagligen somna som vanligt. Men det kommer bli trevligt och mysigt! 

Ha de bra mina vänner! :)  

Upptagen människa?

Jag kände mig väldigt fullbokad när jag var tvungen att hämta kalendern för att se vilken dag jag kan träffa Julia innan Nyår. Att man har gott om tid att ta det lugnt på lovet är bara bullshit. Iaf för mig!

Ikväll ska man iväg till Tomelilla. Egentligen stod Tingvalla på schemat men jag är verkligen inte alls på humör för det. Ska vara med på förfesten och äta min chips och dippa iaf! Jag älskar Lindas-speciell-chili-dippa :D

Nu ska jag göra ett körkortsprov! PUSS


Julen 2006

Lillejulafton firades här hemma med mamma, syskonen och släkten :) Hade riktigt trevligt. Åt mat och otåliga jag ville att tomten skulle komma så fort som möjligt. Fick scrubs första, andra och tredje säsongen, pengar, choklad, morgonskor, ett spel och ett terminskort på friskis&svettid... YEES! Jag ska ännu en gång misslyckas med att bli Buffen :) Snart gick kusinerna och det var bara mormor, mamma, Jane, Danne och Ronny kvar. Så vi satte oss och spelade spel. Upp till bevis. Hur mysigt som helst!

Julafton blev en stressig morgon där vi fick skynda oss ut till pappa på landet. Skulle vara där ett och alla hade väl kommit vid två? Om inte senare. Det ligger väl i Juhlin släkten att fint folk kommer sent antar jag! Och apropå på Juhlinsläkten.. Vi är jävligt många. Åt mat och såg på Kalle Anka.. vilket nog mer eller mindre var det viktigast. Efter kalle blev det ännu mer mat. Och alla säger att man äter mycket mat på julafton men jag kallar fanimej inte några köttbullar, korv och en potatis för mycket mat. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, julmaten är överskattad. Efter maten mådde jag piss. Hade en fruktansvärt magsmärta men efter några panodil gick det över. Tomten kom eller Bengt som barnen kallade honom. Även de har börjat förstå nu att tomten inte finns. Varför lurar man barn att tomten finns egentligen? Fick ett till spel, mer choklad, ett visa kort med 1001 kr att handla med var jag vill och 350 kr att handla med i de affärer som är med i Ystad köpmannaförening. Säga vad man vill men presenter är nog de bästa med julen trotsallt :) Både att ge och att få! Spelade spel med Micke, Patrik, Jennie, Danne och Natti! Spelet jag fick var rekommenderat för 18+ så egentligen fick ju inte Natti vara med men vi fick göra ett undantag :) Sen var julen slut. Åkte hem och kollade på tv och somnade. Jag älskar julen!

Buddhist?

Jo, jag är förståss kristen. Inte för att jag är så värst troende utan bara för att jag råkade födas i en kristen familj som inte heller är så troende. Vi bara följer traditionerna helt enkelt!

Men om jag skulle byta religon skulle jag bli Buddhist. Det beror till största delen på en punkt. Den man som sägs skapa Buddhismen kom på att livet var ett lidande. Jag tror många kan hålla med om det,  medan många säger att det är helt fel. Men han grundade detta på att människan är aldrig nöjd. Vilket är sant. Vi har alltid ett begär att sträva efter någon bättre. Vi är aldrig helt nöjda, utan har alltid ett behov som behövs. Det kan handla om allt. Någon vill ha en pojkvän/flickvän, någon vill ha den nya bilen och någon vill gå ner det där extra kilot. Vi skapar vårat eget lidande genom aldrig att vara nöjda. För om man bara glädjs åt det man har istället för att tänka på det man inte har, är livet faktiskt lite lättare!

Dåliga saker händer men det finns inget man kan göra åt det.

En bild från Torsdagen

64107-58
Jag, Linda och Matilda i torsdags!

Lillejulafton

Jag har precis en och en halvtimme på mig att göra mig klar för sen kommer släkten. Julklappar av mamma i dag och ännu fler av pappa och syskonen i morgon! Mycket som händer den närmaste tiden. Inget oplanerat jullov här inte.

Har handlat de sista julklapparna i dag. Sent ute? Usch ja! Jag lämnade jane och danne så de fick fixa de sista inköpen. Tror de har ringt mig fem gånger nu. Att de inte ska klara någotting själv. Vem är det som ska vara den lilla och oansvarsfulla egentligen? Just det.. JAG! ;D Haha.

Nu ska jag hoppa in i duschen iaf.

GOD JUL!

Mutti, min älskade mutti

Jag har handlat en skiva till mormor i julklapp och försöker komma på ett rim och då kommer mamma inspringande.

Mamma - "Oh, Jessica jag vet. Det här är en platta, men den bränns ej!"

Jag - " Men mamma, det rimmar ju inte?"

Mamma - " Aah, nej just det.. Är inte så bra på att rimma. Jag som blev så glad över att jag kom på något."

Min mamma är ju bara för söt ibland :)


you can't stand it

Mycket som händer. Har många bollar i luften och jag trivs faktiskt med det. Iaf är Apu platsen fixad och känns perfekt. Uppskrvningen har flyttats fram och kommer äga rum några dagar efter nyår i malmö. Hoppas jag klarar det. Jag har haft en mysig helg och sett Happy feet på bio. Den var ju ganska mycket bättre än pingvinresan vill jag lova!

I morgon ska jag gå modevisning i malmö och förhoppningsvis undvika att ramla. Kläderna jag ska visa är tre olika ombyten och av de tyckte jag ett ombyte var fint. Ska åka in med Elna i morgon och shoppa lite julklappar samtidigt och sen så ska vi bli sminkade och få håret fixat av make up store. Efter det ska vi repetera och mentalt förberedda oss. Blir nog ingen skola för mig i morgon men måste nog dit och ordna med ett par saker och ta reda på när vi börjar på torsdag.

Aja, nu har jag några frågor att svara på till religonen.

"Vi syns, tjockis"


Härliga Lördag

Igår umgicks jag med Sandra. Tog det lugnt, tittade på en film och masserade varandra! Väldigt trevlig och prick klockan tio tog veckans utmattningar över. Jag la mig i sov position och behövde vila mina ögon lite. Hörde Sandra mumla något om att hon skulle gå ner och prata med min mamma. Fick fram något svar och somnade. Liten stund senare sa hon att hon skulle hem. Jag kände mig lite halvt som en dålig vän men för trött för att orka bry mig alltför mycket för tillfället. Jag borstade tänderna och bäddade ner mig i min otroliga säng. Vaknade runt elva kanske? Många timmar sömn och det kändes underbart. Kollade lite på tv innan jag gick upp åt frukost och började dansa runt till julmusik.

Och nu ska jag ner till staden med Stephanie för att ännu en gång hitta julklappar! Puss


När saker går precis som man vill

Livet går uppåt. Med en diagnos som jag fick alla rätt på förstod min lärare varför jag struntade i lektionen i tisdag och vilken koll jag har. Sen att jag bara hade övat en kvart i morse till diagnosen avstod jag från att berätta. Klarade även av två repetionsprov på körskolan. Hittade förståss inga julklappar på stan med Julia, men att umgås med den där Juliante gjorde det till en bra stund. Många saker att se framemot också. En sunkfredag med Sandra, en lördag med en sötnos och en söndag då sara ska få sin julklapp. En onsdag då jag ska gå modell för Elnas kläder i malmö ? Jo, jag är sugen! En torsdag då vi har julavslutning och sen festa till det på kvällen. En lillejulafton då julen firas med mamma och hennes sida och en julafton på landet hos Pappa med hela den släkten! Jag och Natti ska ha jävligt kul iaf! :) Nyår som fortfarande är osäkert? Iaf kommer nästa år bli händelserikt. Kommer antagligen få körkort, ta studenten, börja jobba, åka till Agia Napa och kanske börja på högskola? Jag stormtrivs för tillfället!

Agia napa 2007

Den 10 augusti efter att ha överlevt jul, nyår, en termin till i skolan, studenten och några veckors jobb åker jag, Sara, Stephanie, Natti, Julia, Therese, Lovisa och Jannie till Cypern för att koppla av en vecka. Eller koppla av? Så fan heller! Det kommer bli en hård vecka och det kommer bli så jävla kul.

Nu ska jag bara få fram pengar men det löser sig. Nu längtar jag ganska rejält!

Det var ju ett tag sen..

Inte skrivit på ett tag så lite kort om den senaste tiden..

Helgen blev väldigt lyckad med fest på fredag och mys och film på lördag. Det blev måndag och sedan dagen vi väntat på. Det var tisdag vilket betyde volleyboll och lusse. Blev en bra kväll och det tog väl ut sin rätt på onsdagen. Såg hemsk ut men "skit i det bara vi har roligt". Redovisning, prov och klarade Fas B och C på körskolan plus dubbelavsnitt av oc med Sandra. Min lycka var gjord.

I dag är det Torsdag och vi skulle ägna dagen åt projektarbete. Sofie och jag började redigera vår film. Yrade runt på skolan och fick beröm av lärarna för att vi jobbade så flitigt. de vet förståss inte om vi jobbade eller ej men vi var på skolan och det räckte tydligen. Åt lunch med våra kära städerskor, Sverker och Peter. Snackade lite skit med folk och Sofie lämnade mig. Jag, Myggan och Niclas vandrade ner till Bellevuehemmet och Niclas fortsatte sin arbetsdag och jag och Myggan gick hem. Väl hemma övade jag på körkortsteorin och sen cyklade jag i det hemska vädret till körskolan. Klarade fordonsprovet och HAR FÅTT TID TILL UPPSKRIVNING!! Förståss inte förrän slutet i januari men ändå :)

Nu överväger jag att simma eller att göra matte. Diagnos i morgon som jag måste få bra på för att vissa Sverker att trots om man hoppar över en lektion kan man lyckas. Taktikskolkning är faktiskt en bra sak.

Ses, mina vänner :)

Tradition

Nu bär det av till farmor där jag och Natti ska sätta upp julgranen i år igen. Det är vår tradition som vi inte är överförtjusta i men hey, jag får pengar och en trevlig stund med Natti som brukar bjuda på en hel del skratt så jag ska väl inte klaga!

Och hur blir det nu ikväll?

Praying for love in a lap dance and paying in naivety

Det var fredag. Vi hade klarat av en stressig vecka och vi började med att fira det hos Sandra. Som ännu en gång visade att hennes husliga sida är något att skryta över. Jag, sara, Erika och Pauline fick smaka på Sandras lasagne och jag har aldrig varit gladare att jag ska bo ihop med henne en dag! Vi drack och snackade om minnen. Vissa saker vill man verkligen helst förtränga! Sara lämnade oss och snart åkte vi övriga ner till Bar a bar. En bra kväll där man stötte på personer man inte sett på ett tag. Men det är som jag brukar säga, "Det är alltid lika roligt när gamla karaktärer kommer tillbaka!"

Tack min vänner för en bra kväll och ett extra tack till Sandra!

jag och erika

Nästan duktig?

Kört rullstol plus permobil och diskuterat. Haft Cattie hela dagen och det har handlat om funktionshindrade. En rullstolsburen person var på besök och det var en väldigt behaglig dag som var relativt lärorik. Efter skolan åkte fyra från bf3c ner till körskolan. Jag skulle ha körlektion och det gick väl inte så bra och efter det försökte jag mig på dataproven igen. Fas B, vilket jag hann misslyckas med två gånger. Brydde mig inte så mycket men nånstans på vägen mellan körskolan och mitt hus hann mina misslyckande sjunka in och jag blev på uselt humör. Kan ha något samband med att jag visste att väl hemma skulle jag få skriva en analys till svenska, skriva loggbok och räkna matte. Jag skrev loggbok och sen ringde Sandra! Vi åkte ner och simmade i 30 minuter och efter simningen steg humöret igen. Kom hem, skrev träningsdagbok, skulle börja och räkna matte och insåg att jag redan hade gjort allt jag skulle. Jaha? Här bär jag hem böcker i onödan. Gick på svenskan istället som gick ganska fort och efter att ha känt att man ha varit nära att gå in i väggen på grund av att man hade så mycket att göra kände jag mig nästan lite uttråkad när den var klar. Nu var jag på ett perfekt humör för att plugga och så finns det inget att göra. Öppnade körkortsboken istället och kollade igenom den lite. Hittade även ett test på internet som man kunde göra gratis. Perfekt! Fast, nej det gick väl inte heller så bra. Så jag ska göra det igen och tänker inte tillåta mig själv att ha så många fel.

Puss

Hur lyckas jag?

Jag har försovit mig två dagar i rad nu. I tisdag vaknar jag halv 8 av att Sofie skickar ett sms och säger att vi kan gå till skolan tsm tio i! Ojdå.. Men jag fick fart. Sprang runt, dracka kaffe, klädde på mig och cyklade sedan till skolan beredd att möta Sofie på vägen. Men nej då. Kommer in i klassrummet och ingen Sofie där heller? Varfan är hon. Ringer och får reda på att hon är på väg till skolan. Jag hade kört lite tidigare än hon gått antagligen. Så får en gång skull var det ombytta roller och jag fick se när Sofie kom in precis när lektionen började.

Idag försov jag mig igen. Vaknar att mamma skriker på mig. Klockan var kvart över sju och jag skulle cykla runt halv för att möta några från min klass på öp kvart i. INTE IDAG IGEN! Stressade runt och cyklade  fem över halv kanske. Hann i tid och nu är jag ganska stolt över mig själv. Jag kan vara snabb när jag vill! Det ni!

Första advent

Jag förstår inte alls var tiden har blivit av. DECEMBER? För mig är det nog fortfarande oktober eller november. Jag älskar julen men det finns alltid så mycket man måste göra. Vem man ska handla julklappar till, vad man ska handla och när man ska handla det. Sara och jag planerar i alla fall in en resa till malmö på fredag? Dessutom måste jag se Happy Feet på bio men Sara och Julia. Fler också kankse!

Mysig första december i fredags. Kom hem efter skolan och sov lite. Gick till Sara där vi snackade massa medan julmusik strömmade ur högtalarna och vi åt lussekatter och drack glögg. Kunde inte bli bättre. Tänkte vad som hade hänt i år och läste gamla dagböcker. Hemskt att man glömmer så mycket egentligen. Sanrt kom Sandra och ännu senare kom Erika. Kaffe, idol och Hipphipp. Ganska snart kom också 4 pojkar till oss och vi såg någon psykisk film med en äcklig kanin. De lämnade oss sen och så gjorde öven Sandra. Jag, Sara och Erika låg kvar och pratade. Våra samtalsämnen var inte alltför fräscha men trevligt var det. Efter att ha tagit och gett massage, Erika somnat och sara höll på att somna kände jag att det var dags för mig att bege mig hemåt.

Igår efter att ha solat med Sara och övningskört med pappa var det tjejmiddag hos Stephanie. Åt väldigt god mat och drack. När faten var ren slickade ringde vi runt lite och begav oss sedan ner mot Martin, som hade fest på andra sidan stan. Jag kom till subrunnsparken och de övriga körde vidare. Ganska snart ringde de.. "Hej jag heter Tommy Svensson och jag efterlyser min öl" Ohja, deras flak låg bra i min korg, precis som sandra väska och Stephanies vin. Stephanie och Thes kom i alla fall och hämtade sina saker och snackade lite. " I Love you" " Vem är hon i hatten?" Man stöter på fulla människor men jag gillar det. Thes och Stephanie körd bort till festen och efter ett tag gjorde jag likadant. Den första syn som möter mig är att någon spytt i hallen och håller själv på att torka upp det. Förstår inte hur människor kan verka så klara i huvudet trots de är så fulla. När jag är så full, snubblar och sluddrar jag nog omkring. Kom i alla fall upp till de övriga och vi lyssnade på gamla godingar och sjöng för full hals! Jävligt trevligt och runt  två tiden hamnade jag och Sandra utanför starshine. Pratade med folk och jag måste säga att Sandra möjligen var den gladast av oss alla. Kul att springa runt där med henne i alla fall! Runt 3? och efter att ha gjort av med Nill cyklade vi iväg på Tuffeuffe och pratade om livet.

Puss